Dobroci na chłodne dni
Delikatny krem ze śmietankowym serkiem, podany z plastrami wędzonego półgęska
Intensywny krem podany z kawałkami pieczonego buraka
Polędwiczka wieprzowa nadziewana śliwką i morelą, podana z warzywnym kaszottem, dzikim brokułem i tymiankowym sosem demi-glace
Soczysty burger z dzika z konfiturą z żurawiny i czerwonej cebuli, podany w maślanej bułce, z frytkami i sosem kocierskim na bazie boczku, kiszonego ogórka i majonezu
Dynia marynowana w miodzie, imbirze i cynamonie, podana z grzybowym risottem, pikantną salsą warzywną i glazurowanymi kurkami
Delikatny filet z gęsi smażony na maśle, podany z purée z pasternaku, glazurowanymi burakami i tymiankowym sosem demi-glace
Domowe pierogi nadziewane gęsiną, kaszą gryczaną i kawałkami dyni, polane sosem grzybowym demi-glace
Strudel prosto z pieca, podany z lodami waniliowymi, konfiturą malinową i sosem ajerkoniakowym
Tradycyjna klucha na parze nadziewana domowymi powidłami, polana masłem cynamonowo-kakaowym
Na dzień dobry
z 3 jaj z dodatkami do wyboru: boczek / cebula / papryka / szczypiorek + bagietka
czyli 2 jaja sadzone z grillowanym boczkiem, kiełbaskami, pomidorem, ogórkiem i cebulą, podane z chrupiącą bagietką
z chleba wypiekanego w zaprzyjaźnionej restauracji Na Językach w Kętach z twarożkiem, wędzonym łososiem i świeżymi warzywami: rzodkiewką, roszponką, ogórkiem, pomidorkami koktajlowymi
podane ze świeżym szpinakiem, musem z twarogu i awokado oraz pomidorową salsą z czosnkiem
podana z kokosowym jogurtem i świeżymi owocami
Na dobry początek
Gorąca micha
Przegrycha
Pojedz do syta!
pierogi z mięsem / pierogi z twarogiem i ziemniakiami / kotlety mielone / kurczak w boczku / schab z pieczarkami / grillowana karkówka / ogórki w śmietanie / frytki / ziemniaki smażone
pierogi z mięsem / pierogi z twarogiem i ziemniakiami / kotlet schabowy / podudzie z kurczaka / kurczak w boczku / kotlety mielone / golonka / grillowana karkówka / schab z pieczarkami / frytki / ziemniaki smażone / kapusta duszona z koprem i śmietaną / ogórki w śmietanie / chrzan / musztarda
Coś na słodko
Menu dla dzieci
Gasimy pragnienie
Dodajemy mocy!
A na lepsze trawienie…
Piwa lane
Cztery kufle po 125ml, wypełnione naszymi wyjątkowymi piwami lanymi – idealne na degustację!
Piwa butelkowe
Regionalne trunki i nasze specjały
Aperitivo / martini rosso / pieprzówka
Jagermeister / syrop truskawkowy / sok ananasowy
Dereniówka / bimber / tonic / sok z cytryny
Bimber / wódka Kocierzanka / śliwowica / cytrynówka / sok z cytryny / pepsi
Miodula / cytrynówka / sok jabłkowy / białe wino
7-UP / sok z cytryny / syrop z marakui
Nie znalazłeś nic dla siebie?
Wina
Kolor złocisty – lśniący. W nosie odnajdziemy aromaty jabłka i dojrzałej limonki z lekkim kwiatowym akcentem. W ustach dochodzi smak delikatnej słodyczy podbity brzoskwiniowo – cytrusową owocowością.
Subtelnie musujące wino o słomkowej barwie, w zapachu aromaty ananasa, liczi oraz miodu. Wino w smaku jest doskonale zbalansowane, owocowe i słodkie. Wino doskonale komponuje się z deserami.
Équilibre zéro Viognier Sauvignon to białe wino gronowe pozbawiane alkoholu drogą delikatnej destylacji sous vide w temperaturze 35°C. Jasnosłomkowe wino pełne aromatów owoców egzotycznych. W ustach krągłe i smakowite z wyczuwalną owocowością. Orzeźwiające.
Odświeżające wino musujące o aromatach czerwonych jagód, jabłka, gruszki i melona w połączeniu z nutami białych kwiatów akacji. W ustach delikatne z muśnięciem owocowej słodyczy.
Jasnosłomkowy kolor z zielonymi refleksami. Aromaty owocowe (gruszki i białe brzoskwinie), orazkwiatowe, w tle nuty świeżo ściętej trawy. Na podniebieniu żywe, świeże, kremowe, ze zbalansowaną, limonkową kwasowości.
Ten szampan powstał jako pierwszy spośród całej gamy win Dom Caudron i w sposób szczególny uwydatnia terroir Passy-Grigny i cechy szczepu. Znakomity jako aperitif, towarzysz długich rozmów. Pasuje do owoców morza, ryb, tart warzywnych, białych mięs, sałatek i lekkich przekąsek.
Klasyczny szczep Verdejo niesie intensywny nos o nutach ananasa, banana, cytryny i grapefruita. W smaku półwytrawne o wyraźnej i zbalansowanej kwasowości. Znakomicie nadaje się na aperitif, do sałatek, duszonych warzyw, ryżu, ryb i białych mięs.
Białe wino wytrawne o jasno-słomkowym kolorze. W nosie aromaty żółtych owoców: jabłko, cytryna, dojrzałe mango. W ustach przyjemnie mineralne, rześkie i zbalansowane.
Wino o pięknej jasnożółtej barwie. Aromaty kwiatów i białych owoców z nutą świeżego masła i orzechów. Bardzo smakowite i pełne.
To półwytrawne wino ma piękny złotawy kolor, a w nosie silny bukiet owocowy podbity cytrynowym aromatem. W ustach delikatne muśnięcie słodyczy odsłaniające cytrusowo-brzoskwiniowe nuty zbalansowane przyjemną kwasowością.
Wino z odmiany Solaris jest lekkie, owocowe i świeże. Ma wyraźistą jabłkową nutę. Jest winem lekko ziołowym, z nutą asparagusową, agrestową.
Aromaty świeżych cytrusów, liści czarnej porzeczki oraz nut ziołowych. Na podniebieniu odczujemy smaki zielonego jabłka, różowego grejpfruta, słodkiej limonki oraz mineralne nuty doprowadzające nas do świeżej i wytrawnej końcówki. Podawać jako aperitif, lub z rybami, owocami morza czy sałatkami z sosem vinegret.
Lśniąca, złotożółta barwa z zielonymi refleksami to wizytówka Chablis. Czyste aromaty poprzedzają soczyste smaki zielonego jabłka, cytryny oraz białej brzoskwini. Dojrzałe i rześkie dzięki minerałowym nutom, które towarzyszą w końcówce dobrze zintegrowanej kwasowości.
W zapachu wyczuwalne czerwone owoce, w tym śliwki. Wino o średniej budowie, w smaku owocowe o dojrzałych taninach. Delikatny gładki finisz. Wino na każdą okazję, szczególnie polecane do cielęciny.
W ustach wyrazista owocowość o intensywnych aromatach czarnych porzeczek, śliwki i fiołków z odrobiną pikantnych przypraw. Miękkie i pełne z zauważalnymi taninami. Uniwersalne czerwone wino. Kuchnia śródziemnomorska, czerwone sosy i mięsa.
Un Mundo Chiquito to młody Malbec z dużą ilością czerwonych owoców, kolor żywej czerwieni z fioletowymi odcieniami. Zarówno słodkie, jak i orzeźwiające. Dobra struktura, jedwabiste taniny, delikatny owocowy finisz.
Wielu dostawców to okoliczne, często małe przedsiębiorstwa. To zapewnia unikalny smak naszych potraw. Karczma Kocierz to także cykliczne festiwale dań sezonowych, czy dań z dziczyzny, gęsiny i jagnięciny. Bardzo dbamy o to, by czerpać z lokalnej tradycji, dając Wam w zamian przepyszne potrawy, które pachną i smakują regionalnymi ziołami oraz najlepszymi przyprawami.
Rezerwacja stolika to nie konieczność, ale zdecydowanie dobry pomysł. Szczególnie w weekendy oraz w sezonie, gości jest bardzo dużo i tylko wcześniejsza rezerwacja da Ci pewność, że nie trzeba będzie czekać na miejsce. Stoliki są przydzielane przez obsługę, nie ma możliwości rezerwacji konkretnych miejsc.
Rezerwacje:
33 875 06 10
karczma@kocierz.pl
Jasne! Przed wejściem znajdziesz miski z chłodną wodą. Jeśli z jakichś powodów, chcesz dostać nową, tylko dla Twojego zwierzaka – nie ma problemu – daj znać naszej obsłudze.
Tarasy otwieramy sezonowo, czyli w okresie od wiosny do jesieni. O ich dostępności danego dnia decyduje jednak obsługa karczmy. Ma no to wpływ kilka czynników, m.in. warunki atmosferyczne czy rezerwacje na wyłączność.
Pewnie, że mamy – nawet całą salę zabaw i to z minifigloparkiem! Wstęp dla naszych Gości jest bezpłatny.
Czas oczekiwania na danie wynosi ok. 30 min. Może on ulec wydłużeniu w przypadku dużego ruchu.
Zarówno w karczmie jak i na tarasach obowiązuje zakaz palenia. Dotyczy on również wszelkiego typu papierosów elektronicznych. Wszystkich palących zapraszamy do specjalnie wydzielonych punktów.