Pół wieku temu, w latach 60., pewna kocierska gospodyni znana jako babcia Władzia zasłynęła w całej okolicy z doskonałych domowych przysmaków, zwłaszcza z wędlin oraz "najlepszego smalcu pod słońcem". Dzisiaj tę chlubną tradycję kontynuuje jej wnuczka, która przyniosła sekret pysznego smalcu do naszej Karczmy. Kocierski smalec, z kawałkami podsmażonej cebuli i najlepszej wieprzowiny, od zawsze cieszył się wielkim zainteresowaniem naszych gości, postanowiliśmy więc wprowadzić go do sprzedaży na skalę ogólnopolską. Serdecznie polecamy wyjątkowy przysmak, który nawiązuje do najlepszych regionalnych tradycji.
Aromatyczne, bogate w smaku i pożywne pasztety to ceniony specjał polskiej kuchni. Nawiązując do najlepszych staropolskich wzorców, proponujemy Państwu smakowite pasztety przysnych uczt.

Specjały z wędzoka

Wędzone przysmaki należą do podstawowego repertuaru górskiej kuchni regionalnej. Aromatyczna wędlina to smak, który kojarzy się z pobytem w górskim schronisku i pokrzepiającym posiłkiem po wędrówce. Chcemy, by smak naszych wędlin przywodził na myśl ten magiczny beskidzki klimat, dlatego dokładamy starań, aby szynki, boczki i schaby z naszego wędzoka były zgodne z tradycyjną recepturą, świeże, a przede wszystkim soczyste i smakowite. Koszyczek wędlin to specjał, po który chętnie wracają nasi Goście - polecamy te przysmaki również Państwu.

Więcej

Pierogi i uszka

Nie samym mięsiwem człowiek żyje, dla odmiany proponujemy więc pyszne pierogi i uszka. Lepimy je ręcznie i przygotowujemy wyłącznie z naturalnych produktów, bez konserwantów i sztucznych dodatków. Polecamy domowe smakołyki z bogactwem rozmaitych farszów. Zapewniamy, że można je jeść na tuziny!

Więcej
SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE +48 33 875 06 00
X
  • FB
  • YT
Zapytaj nas
Aktualności
Newsletter